Optimism in piata imobiliara

Din datele raportului Emerging Trends in Real Estate 2022, realizat de PwC şi Urban Land Institute, reiese ca investitorii imobiliari  au mai multă încredere în redresare și într-o evoluție pozitivă, datorită măsurilor de care beneficiază acest sector.

Cea mai mare teama a investitorilor

Cea mai mare teamă de care suferă investitorii în imobiliare este tocmai aceea că sprijinul oferit de guverne ar putea înceta. Desigur, acest lucru e iminent pentru că, mai devreme sau mai târziu, măsurile de ajutor, oferite pe perioada crizei sanitare, vor fi retrase.

„Faţă de anul trecut, când doar 23% dintre respondenţi erau optimişti în privinţa perspectivei afacerilor lor, a profitabilităţii şi numărului de angajaţi, acum aproximativ jumătate dintre cei chestionaţi cred că toţi cei trei indicatori se vor îmbunătăţi.

Revenirea încrederii se datorează în principal măsurilor de sprijin din partea guvernelor.
Totuşi companiile nu sunt îngrijorate de faptul ca aceste programe de susţinere se vor încheia, ci de durata valului inflaţionist şi de impactul pe care acesta îl are asupra costurilor şi termenelor de livrare”, a declarat Francesca Postolache, Partener PwC România.”

Chiar și în aceste condiții, studiul ne arată că 59% dintre participanţii la sondaj se aşteaptă să fie cumpărători neţi de active imobiliare în 2022, în creştere de la 55% anul trecut, reflectând pe de o parte factorul de încredere şi pe de altă parte orientarea către alte clase de active decât cele tradiţionale.

Cele mai active piete imobiliare din Europa

Pe primul loc regăsim motorul economic al Europei – Germania. Nemții se bucură de o o valoarea de 71 miliarde euro a tranzacţiilor. Pe locul al doilea se află piața imobiliară din Marea Britanie. Aici este vorba despre o valoare a tranzacțiilor apreciată la nivelul de 70 miliarde euro. În cele din urmă, clasamentul e completat de Franța, cu 32 miliarde de euro.

În schimb, piețele cu valorile cele mai mici sunt Belgia, Portugalia și România. Aici avem două miliarde de euro în primele două cazuri și un miliard la noi.

Esti interesat sa investesti in imobiliare in sectorul 5? Vezi oferta noastra pe site

 

Sursa:Playtech


Doriți să primiți noile mesaje pe email?

Vă puteți la newsletterul Dream Residence în formularul de mai jos.


Lasă un comentariu