ROBOR 3M la 7,95%, un curs al euro de 5.02 lei pentru finalul anului?

Analiștii din cadrul Chartered Financial Analyst România, (CFA România, estimează pentru finalul anului un nivel al ROBOR 3M la 7,95%, un curs al euro de 5.02 lei (pentru finalul anului) și spun că tot mai puțini dintre ei cred că prețurile proprietăților imobiliare rezidențiale din marile orașe vor scădea în următoarele 12 luni.

Însă ponderea participanților la sondaj care consideră că prețurile proprietăților rezidențiale din principalele orașe ca fiind supraevaluate, a corectat ușor la valoarea de 75% (a doua cea mai mare valoare înregistrată de la inițierea sondajului).

Deficitul bugetului de stat anticipat pentru anul 2022: valoarea medie a anticipațiilor a crescut la 7,1%. Evoluția anticipată, în termeni reali a PIB în anul 2022 s-a redus la 3,2%.

„După 8 luni consecutive de scădere, indicatorul de încredere a înregistrat o corecție. Însă atât indicatorul de încredere cât și componenta sa de anticipații rămân la niveluri reduse, ceea ce indică anticipații de decelerare a economiei în următoarele 12 luni. Anticipațiile inflaționiste au continuat să crească, participanții estimând că inflația va rămâne exprimată în două cifre cel puțin următoarele 12 luni.”, spune Adrian Codirlașu, CFA – Vicepreședinte al Asociației CFA România.

Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociației CFA România a crescut la valoarea de 37,5 puncte. Această situație s-a datorat în special creșterii, cu 10,8 puncte a componentei de condiții curente. Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni a continuat să crească, ajungând la o valoare medie de 11,7%.

Sursa: Hotnews


Doriți să primiți noile mesaje pe email?

Vă puteți la newsletterul Dream Residence în formularul de mai jos.


Lasă un comentariu