Prețurile apartamentelor noi în continuă creștere

Că urmare a creșterii prețului la materialele de construcție dar și a manoperei, prețurile imobilelor noi vor crește în continuare în principalele mari orașe.

Mai mulți dezvoltatori imobiliari spun că prețurile comparativ cu finalul anului 2020 vor fi chiar și cu 30% mai mari.

Încă nu suntem la prețurile pe care preconizăm că le vom avea până la finalul anului„, a declarant la Digi24 Andrei Gherman, expert pe piața imobiliară. El a spus că această majorare ar putea ajunge de fapt până la 30 – 35 %.

El a afirmat ca prețul materialelor de construcție s-a majorat considerabil și a dat ca exemplu prețul la fier care s-a dublat.

Gherman a explicat că și prețul apartamentelor vechi a crescut, deoarece pentru ele cererea e acum mai mare decât oferta: „Având în vedere majorarea prețului apartamentelor noi, bugetul cumpărătorilor fiind limitat, ei s-au îndreptat spre imobile vechi, crescând cererea”.

Pandemia a făcut ca cerea pentru locuințele noi care beneficiază de curte proprie să fie mult mai atractive, în special pentru cei ce în această perioadă au lucrat sau încă lucrează de acasă

„Un alt motiv ar fi că se discută eliminarea beneficiilor fiscale pe care dezvoltatorii le au, iar această decizie se va regăsi în prețul final al locuințelor

Așadar, prețul ar putea crește față de anul trecut cu 30 – 35 % spre finalul acestui an„, a spus Gherman.

Vezi stirea integral pe Digi24.


Doriți să primiți noile mesaje pe email?

Vă puteți la newsletterul Dream Residence în formularul de mai jos.


Lasă un comentariu