Războiul și imobiliarele

Războiul din Ucraina are implicații și în piața imobiliară. Nu doar în cea din România și nu afectează numai cumpărătorii locali ce vor să cumpere un apartament de locuit.

Mai nou, cetățenii ruși ce doresc să tranzacționeze proprietăți imobiliare în Europa nu vor mai putea face acest lucru, conform noului pachet de sancțiuni al Uniunii Europene împotriva Rusiei.

Potrivit unui document juridic consultat de Bloomberg, citat de Agerpres, propunerea Comisiei Europene ar opri tranzacţiile imobiliare cu cetăţenii, rezidenţii şi entităţile din Rusia, interzicând vânzarea sau transferul direct sau indirect al „drepturilor de proprietate asupra bunurilor imobile amplasate pe teritoriul Uniunii sau a iniţiativelor de investiţii colective care oferă expunere pe astfel de bunuri imobile”.

Interdicţia achiziţionării de proprietăţi imobiliare face parte din ultimul pachet de sancţiuni propus de executivul european pentru a viza statul şi oligarhii ruşi. Pentru prima dată, sancţiunile anunţate miercuri vor viza industria petrolieră rusească şi Sberbank, cea mai mare bancă comercială din Rusia. Înainte de a fi adoptate, sancţiunile propuse de Comisia Europeană trebuie să fie aprobate de guvernele statelor UE.

Interdicţia de a achiziţiona proprietăţi imobiliare se aplică ruşilor care nu sunt cetăţeni UE şi nu dispun de permis de rezidenţă într-un stat membru UE, dar nu se aplică acelor ruşi care au cetăţenie sau rezidenţă în Spaţiul Economic European sau în Elveţia.

Sursa: Digi24

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Foto: Profimedia Images
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Foto: Profimedia Images

Doriți să primiți noile mesaje pe email?

Vă puteți la newsletterul Dream Residence în formularul de mai jos.


Lasă un comentariu