Un nou parc în sectorul 5, în cartierul Rahova

Primarul Sectorului 5, Cristian Victor Popescu Piedone, a inaugurat la începutul acestei luni, un nou parc de agrement în cartierul Rahova.

Parcul, dezvoltat în Calea Rahovei nr. 295 include multiple facilități pentru petrecerea timpului în aer liber, respectiv teren de sport multifuncțional pentru fotbal și baschet, la care se adaugă loc de joacă pentru copii, dotat cu suprafață antitraumă și aparate de joacă moderne pentru siguranța celor mici. Totodată, pentru cultivarea unui stil de viață sănătos, a fost amenajată și o zonă de fitness urban. De asemenea, noul parc cuprinde și un loc de joacă special creat pentru animalele de companie.

“Continuăm astfel dezvoltarea de noi parcuri inteligente în Sectorul 5, dotate cu toate facilitățile necesare petrecerii de timp de calitate, în aer liber, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Vreau să văd pe chipul oamenilor bucurie! Vreau să redau zonei ceea ce merită!”, a declarat Cristian Victor Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, la inaugurarea parcului, prilej cu care copiii prezenți au primit mingi cu un autograf din partea edilului.

Parcul, în suprafață de aproximativ 1.800 mp, amplasat în Calea Rahovei nr. 295, beneficiază de alei de promenadă, dotate cu mobilier urban nou – bănci de odihnă și coșuri de gunoi pentru păstrarea curățeniei. Amenajarea peisagistică cu gazon, plante și arbori vine să completeze de asemenea imaginea micului “paradis” de lângă casă, așa cum a fost denumit de unii locuitori din zonă prezenți la inaugurare. Totodată, sistemul de iluminat public a fost refăcut integral pentru a facilita accesul vizitatorilor în parc. “Aici avem marea, muntele, toată distracția în parcul ăsta. Suntem foarte mulțumiți!”a apreciat unul dintre cetățenii prezenți la deschiderea parcului.

Tot pentru a spori confortul locuitorilor cartierului, administrația locală a dat în folosință 50 de noi locuri de parcare de reședință în proximitatea noului parc, astfel că șoferii vor avea o grijă mai puțin când ajung acasă de la serviciu.

Proiectul dezvoltat de Primăria Sectorului 5, prin Direcția Generală de Administrare a Domeniului Public și Privat (DGADPP) îşi propune astfel creşterea calităţii vieţii şi a gradului de coeziune socială a locuitorilor zonei, fiind promovată, deopotrivă, grija pentru îmbunătăţirea gradului de protecţie a mediului înconjurător. “Vreau plămân verde peste tot. La gard vreau să plantați foarte mulți copaci – tei, să miroasă frumos!”, a indicat primarul Cristian Victor Popescu Piedone.

Sursa: Stiripesurse

Vrei sa locuiesti in apropiere de noul parc din Rahova? Vezi oferta noastra


Doriți să primiți noile mesaje pe email?

Vă puteți la newsletterul Dream Residence în formularul de mai jos.


Lasă un comentariu